19 Ocak 2021 Salı

Muhabbet Kuşu Kafes Düzeni

Muhabbet Kuşu Kafes Düzeni

Oyuncaklar: Muhabbet kuşları akıllı kuşlardır, fizyolojik olduğu kadar psikolojik ihtiyaçları da vardır. Fiziksel egzersiz yapmaları gaga bakımı içinde çok faydalıdır. Seçilen oyuncaklar kuşa zarar vermemelidir. Oyuncakların sayısı sınırlı olmalı, temiz tutulmalı ve kuşun ilgisini devam ettirmek için yer değiştirerek kullanılmalıdır. Eğer oyuncaklar seksüel bağlılık yaparsa oyuncak kafesten çıkarılmalıdır. Kuşun oyalanması için fındık, çilek, kiraz, bitki tomurcukları, bitki yaprakları, koçanlı mısır, küçük kabuklu tohumlar verilebilir.
Tünekler: Ağaçtan ve değişik kalınlıklarda birkaç tünek olması kuşun ayak sağlığının korunması için önemlidir. Muhabbet kuşları, genelde tüneğin kafesin en yükseğinde olmasını tercih ederler.

Kafes altlığı: Kafes altlığı olarak gazete kağıdı, kağıt mendil tercih edilmelidir. Altlık sıklıkla kontrol edilmelidir. Muhabbet kuşları kendi dışkılarıyla oynamayı ve dışkılarını yemeği severler. Bu davranış kuşun psikolojisi ve sağlığı için çok önemlidir kesinlikle engellenmemelidir.

Yavru aldıgımız kuşumuzu ilk 15 gün içinde kafesin içinde ayna kullanmamamızı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder