28 Aralık 2020 Pazartesi

Muhabbet Kuşu Egitimi

Muhabbet Kuşu Egitimi 

Merhaba bugün sizlere muhabbet kuşunuzu nasıl eğitim veririm nasıl aliştiririm nasıl konuştururum bununla ilgili bildiklerimi anlaticagim sizlere.
Muhabbet kuşunuzu yeni aldiysaniz en az bir hafta beklememiz lazım kafesine oda ortamına alışması lazım.
Kuşunuzun kafesi televizyona,kapıya,pencereye uzak olması gerekiyor. Size yani koltugunuza yakın olması gerekiyor sizi görüp tanıması ve size alışması için ev ortamına alışması gerekiyor.
Yemini suyunu hergun değiştirin evimize aldığımız kuşunuz bir,iki gün yem yemez ortama alişmadıgi için ama siz yinede hergun yemini suyunu değiştirin,her gün kafenizi temizleyin. 
Kuşunuz yem yemiyor diye tereddüt etmeyiniz acıkınca yiyecektir zaten bu da muhabbet kuşunuzun ortama eve ve size alışması için biraz sabret meniz gerekir.
Eğitime başlamadan yani kuşu elinize alıştırmadan önce kuşunuzu ödüllendirin yani sevdiği yiyeceklerden verin bunların başında Daldari geliyor muhabbet kuşlarının en çok sevdiği yem Daldarı dır.
Bu süre içinde kuşunuz kafesine,yeni ortamına,yeni evine ve size alişacaktir zaten her gün suyunu yemini değiştirdiğinde sizi görüp alışacak tır.
Bu süreçte kafesin yanına oturup kusunuzla ilgilenip konuşmaya başlamanız gerekiyor.
Kuşunuz sizin sesinize alışıp taklit etmeye başlıyacak tır bu biraz zaman alabilir ama sabrederseniz başarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder